Groep 1-2 B (15 leerlingen)

Beste ouder(s)/verzorger(s),  

Graag willen wij u informeren over de groepen 1/2.  

Wegbrengen  

De kinderen van groep 1/2 maken gebruik van de eigen klassendeur. De deur gaat om 08.20 uur open. Om 08.30 beginnen de lessen, houd daarom het afscheid kort.  

De kinderen ruimen hun beker, bakje en jas zelfstandig op. Alleen de spullen voor het tussendoortje komen in de kast bij de deur. De lunch blijft in de tas aan de kapstok.  

Zelfstandigheid  

We willen uw kind graag zo zelfstandig mogelijk maken. U bereidt uw kind goed voor op de basisschool als u uw kind leert:  

  • zelf jas aan en uit te trekken
  • zelf schoenen aan en uit te trekken
  • zelfstandig naar de wc gaan, zowel bij plassen als poepen

Maatjeswerk  

De kinderen starten om 8.30 uur met maatjeswerk. Iedere week heeft uw kind een nieuw maatje. Hiervoor gebruiken wij een sleutelhanger met een pasfoto.  

Het keuzetaken bord  

In onze kleuterklas hangt een keuzetaken bord. Hierop kunnen zij zien uit welke werkjes/hoeken zij kunnen kiezen. De kinderen kiezen zelfstandig met hun plankaartje.    

Tussendoortje  

In de pauze wordt er koek, brood fruit of groente gegeten. Het beleid van de school is dat er op woensdag t/m vrijdag door alle kinderen fruit gegeten en water gedronken wordt. Uw kind krijgt hiervoor een bidon.  

Wilt u de naam van uw kind op het pakje, het bakje of de beker schrijven.  

Buitenspelen  

Wij spelen dagelijks buiten. Omdat het weer soms omslaat, adviseren wij u om uw kind altijd een jas mee te geven. Houdt u er rekening mee dat spelende kinderen vies kunnen worden en de kleding tegen een stootje kan?  

Schatkist  

Wij werken met de methode Schatkist. Met de poppen Pompom en Loulou reizen wij door verschillende thema’s heen. Gedurende het jaar ontvangt u van ons, per mail, informatie over de thema’s.  

De methode Schatkist vormt de perfecte doorgaande lijn voor het kleuteronderwijs en de overgang naar groep 3.   

Gymmen  

Dit jaar krijgen de kinderen op maandag gymles van onze vakleerkracht juf Marielle.

Wij gymmen in de speelzaal en daarvoor hebben de kinderen gymschoenen en een gymbroekje nodig. De gymkleding van de kinderen blijft op school. Wij vragen u te zorgen voor gymschoenen, voorzien van naam. Het liefst met klittenband. De kinderen moeten zichzelf om kunnen kleden.

Verjaardagen  

Wanneer uw kind jarig is, wordt dat gevierd in de klas. De jarige krijgt een mooie muts en mag trakteren. Traktaties worden om 14.15 uur uitgedeeld. In verband met corona graag voorverpakte traktaties.

Ophalen  

Bij het naar huis gaan, staan de kinderen bij de leerkracht tot de kinderen hun ouders/verzorgers hebben aangewezen. De leerkracht geeft het kind dan toestemming om te gaan. Zo weten wij zeker dat ieder kind veilig naar huis gaat.  

Contact  

Als u een gesprek met ons wilt inplannen, maken we graag na schooltijd een afspraak met u. Korte mededelingen kunt u natuurlijk voor of na schooltijd bij ons kwijt. Ook kunt u hiervoor ons mailadres gebruiken:  

 

Met vriendelijke groet  

Jacqueline, Jenny, Cynthia en Nanette