Groep 1-2 A (18 leerlingen)

Beste ouders/verzorgers,

Graag willen wij u informeren over de groepen 1/2.

Wegbrengen

Ouders en kinderen van groep 1 t/m 3 maken gebruik van de deur aan de peuterspeelzaal kant. De deur gaat om 08.20 uur open. Om 08.30 uur beginnen de lessen, houd daarom het afscheid kort.

De kinderen ruimen hun beker, bakje en jas zelfstandig op. Alleen de spullen voor het tussendoortje komen in de bakken bij de deur. De lunch blijft in de tas aan de kapstok.

Zelfstandigheid

We willen uw kind graag zo zelfstandig mogelijk maken. U bereidt uw kind goed voor op de basisschool als u uw kind leert:

• zelf jas aan en uit te trekken
  • zelf schoenen aan en uit te trekken
  • zelfstandig naar de wc te gaan, zowel bij plassen als poepen

Maatjeswerk

De kinderen starten om 8.30 uur met maatjeswerk. Iedere week heeft uw kind een nieuw maatje. Hiervoor gebruiken wij een sleutelhanger met een pasfoto.

Het keuzetaken bord

In onze kleuterklas hangt een keuzetaken bord. Hierop kunt u zien uit welke werkjes/hoeken de kinderen kunnen kiezen. De kinderen kiezen zelfstandig met hun naamkaartje.

Tussendoortje

In de pauze wordt er koek, brood, fruit of groente gegeten. Het beleid van de school is dat er op woensdag t/m vrijdag door alle kinderen fruit gegeten en water gedronken wordt. Uw kind krijgt hiervoor een bidon.

Wilt u de naam van uw kind op het pakje, het bakje of de beker schrijven!

Buitenspelen

Wij spelen dagelijks buiten. Omdat het weer soms omslaat, adviseren wij u om uw kind altijd een jas mee te geven. Houdt u er rekening mee dat spelende kinderen vies kunnen worden en de kleding tegen een stootje kan?

Schatkist

Wij werken met de methode Schatkist. Met de poppen Pompom en Loulou reizen wij door verschillende thema’s heen. Gedurende het jaar ontvangt u van ons, per mail, informatie over de thema’s.

De methode Schatkist vormt de perfecte doorgaande lijn voor het kleuteronderwijs en de overgang naar groep 3.

Gymmen

Wij gymmen in de speelzaal en daarvoor hebben de kinderen gymschoenen nodig. De gymschoenen van de kinderen blijven op school. Wij vragen u te zorgen voor gymschoenen, voorzien van naam. Het liefst zonder veters en met een ruwe zool.

Verjaardagen

Wanneer uw kind jarig is, wordt dat gevierd in de klas. De jarige krijgt een mooie muts en mag trakteren. In groep 1 en 2 mogen de ouders bij de verjaardag zijn. Overlegt u even met de leerkracht over het tijdstip? Traktaties worden om 14.15 uur uitgedeeld. Gelieve de traktaties te beperken, gezonde traktaties stellen wij op prijs.

Ophalen

Bij het naar huis gaan, staan de kinderen bij de leerkracht tot de kinderen hun ouders/verzorgers hebben aangewezen. De leerkracht geeft het kind dan toestemming om te gaan. Zo weten wij zeker dat ieder kind veilig naar huis gaat.

Kennismakingsgesprek

Als uw kind ongeveer 3 weken op school zit, maken wij een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek.

Huisbezoek

Zodra uw kind bij ons gestart is, komen wij graag een keer thuis bij u langs om nader kennis te maken.

Als u een gesprek met ons wilt inplannen, maken we graag na schooltijd een afspraak met u. Korte mededelingen kunt u natuurlijk voor of na schooltijd bij ons kwijt. Ook kunt u hiervoor ons mailadres gebruiken:

Met vriendelijke groet,

Jacqueline, Jenny, Lucia en Sandra