Groep 7 (16 leerlingen)

Even voorstellen 
Welkom ouders, verzorgers en kinderen in groep 7. Dit jaar sta ik, meester Joram voor de groep, vijf dagen per week. Groep 7 gaat een moeilijk, maar gezellig schooljaar worden! 

(Nood)nummers
Bij ziek en zeer wil ik jullie natuurlijk kunnen bereiken. Hiervoor vraag ik u z.s.m. veranderingen in adres of telefoonnummers door te geven aan de administratie of bij de leerkrachten zelf. 

Gym
Voor de gymlessen wordt gymkleding wenselijk geacht. Gymschoenen zijn verplicht. Op de volgende dagen en tijden zullen we gaan gymmen:
Dinsdag 09.15 uur – 10.00 uur en vrijdag 08.30 uur – 09.15 uur, de kinderen starten dan gelijk bij de sporthal. 

Pauzehap & lunch
Het is een klassenafspraak dat de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag een gezonde pauzehap mee naar school nemen. Kijk voor ideeën op: www.voedingscentrum.nl  Tabblad: Eten meegeven naar de basisschool. Wat is een gezonde pauzehap? Denk hierbij aan fruit, groente, noten of gedroogde vruchten.

Op maandag en dinsdag zijn de kinderen vrij om te kiezen wat ze als pauzehap meenemen (geen chocola e.d.).  Daarnaast is het wenselijk als de kinderen water mee naar school hebben. Kinderen kunnen altijd een lege beker /fles meenemen en in de klas vullen wanneer nodig is.

We lunchen iedere dag in de klas met de eigen leerkracht van 11:45 uur tot 12.00 uur. Daarna gaan de kinderen een half uur naar buiten onder begeleiding van een gediplomeerde kracht vanuit Partou. 

Huiswerk
De kinderen werken met een agenda en krijgen wekelijks huiswerk mee. De kinderen nemen deze elke dag mee naar school. Elke week krijgen zij minimaal drie maakwerktaken mee naar huis. Eens in de aantal weken ook leerwerk zoals spelling, taal of wereldoriëntatie. 

De wekelijkse nieuwsbegrip opdrachten staan vanaf maandagavond online. De nieuwsbegriplessen van elke week zijn vaak nauw verbonden aan les die de kinderen thuis moeten maken. Ze zijn daarom een belangrijk onderdeel van de begrijpendlezenlessen in groep 7.  

Het huiswerk kunt u terug vinden in de agenda van uw kind. De agenda wordt een werkinstrument. Gaandeweg dit jaar komt er steeds meer informatie in te staan. Vraag er gerust naar bij uw kind. 

Voorlopig adviesgesprek
Het voorlopig adviesgesprek staat in de laatste weken van dit schooljaar gepland. We gaan bij dit advies zeer zorgvuldig te werk. We nemen de resultaten van de verschillende toetsen, observaties en onderzoeken onder de loep. Ook kijken we naar attitude, in de klas, in het school- en huiswerk. Verder luisteren we naar uw kind en naar u. Meer informatie krijgt u later van ons. 

Contact
Mocht u mij willen spreken, dan kunt u altijd even een parroberichtje sturen of langs komen na schooltijd. 

Per mail ben ik ook bereikbaar; joram.deboer@opoijmond.nl 

Groeten, 

Meester Joram