Ouderkamer

Welkom bij de Ouderkamer op Het Kompas!

Zoals u heeft kunnen lezen in onze nieuwsbrief van juli, start op 30 september de Ouderkamer op OBS Het Kompas. Nu vraagt u zich misschien af: wat is een Ouderkamer?

Het woord zegt het eigenlijk al: een ruimte voor ouders/verzorgers om eenmaal per week bij elkaar te komen. Op de donderdagochtend tussen 09:00 – 10:30 uur (inloop vanaf 08:30 uur) bent u van harte welkom en staat de koffie/thee klaar!

De Ouderkamer is opgericht om diverse thema’s bespreekbaar te maken gedurende het gehele schooljaar. Wij geven informatie over opvoeding, onderwijs, wijkgerichte zaken en ontspanningsmogelijkheden in uw wijk. U kunt voor heel veel uiteenlopende vragen bij ons terecht. Wij zullen ook meerdere samenwerkende organisaties uitnodigen om zich aan u voor te stellen. Op deze manier weet u ‘wie en waar’ in uw buurt te vinden!

Denk bijvoorbeeld aan: Lezen en hoe kunnen we leesachterstanden voorkomen? Of de Week tegen Pesten. Maar ook onderwerpen als gezondheid, sport en bewegen komen aan de orde. Liever iets creatievers? Ook daar is aan gedacht! Denk bijvoorbeeld aan een kookworkshop of een Henna ochtend. Maar bovenal willen wij graag elke donderdagochtend gezellig samenkomen en afstemmen op onderwerpen die u als ouder belangrijk vindt.
Wij staan dus echt open voor uw inbreng!

De Ouderkamer wordt begeleid door Jessica Bunnik (Het Kompas) en Marja van Huffel (MEE&deWering). Zij zijn uw vertrouwde gezichten op de donderdagochtend. Daarnaast werken wij nauw samen met Monique en Rob vanuit het Sociaal Team Beverwijk en bijvoorbeeld de GGD, JGZ en Oudercommissie van onze school. Hieronder stellen Marja, Monique en Rob zich kort voor.

“Er is meer dat ons verbindt dan dat ons scheidt”

Deze quote vormt de basis voor mijn werkwijze en mijn betrokkenheid.

Mijn naam is Marja van Huffel ik ben moeder van 3 prachtige zoons en woon in Beverwijk. Ik ben sinds 2014 onder andere werkzaam als Sociaal Cultureel Werker, Maatschappelijke Sportcoach en Jongerencoach bij diverse projecten en ga vanaf eind september de Ouderkamer begeleiden.

Een Ouderkamer is een ontmoetingsplaats voor iedereen die kinderen heeft op deze Basisschool of  peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang.

De ervaring die ik heb met de ouderkamers die Mee en de Wering al langere tijd in andere steden heeft geopend heeft mij heel erg enthousiast gemaakt om ook op uw school de verbinding tussen ouders en school én ouders onderling te vergroten. Wij vinden het belangrijk dat ouders en school goed op elkaar aansluiten. Wanneer ouders betrokken zijn, presteren kinderen vaak beter en zitten zij beter in hun vel.

U kunt bij mij als begeleider van de ouderkamers ook terecht voor al u vragen die te maken hebben met het welzijn van ouders en uw kinderen.

Via deze weg wil ik u dan ook van harte uit nodigen om geheel vrijblijvend  kennis te maken met de Ouderkamer, een kopje koffie of thee te komen drinken of even om een hoekje te komen kijken om zo samen een fijne en nieuwe ontmoetingsplek te creëren op uw school.

Hallo ouders en verzorgers van Het Kompas! Wij zijn Monique Kamphuis en Rob Terol,

werkzaam binnen het Sociaal team Beverwijk. Het Sociaal team is een samenwerking tussen gemeente Beverwijk, MEE&deWering, Socius Maatschappelijke Dienstverlening, Stichting Welzijn Beverwijk en de Viva! Zorggroep.

Het Sociaal team is er voor alle bewoners van Beverwijk die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, van jong tot oud. Bij vragen of problemen op het gebied van werk, geld, opvoeding, sociale contacten, onderwijs, gezondheid of wonen kan het Sociaal team uw ondersteunen.

Wij zullen gedurende het schooljaar bij diverse bijeenkomsten aansluiten, afhankelijk van het onderwerp dat besproken wordt. Mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld opvoeding of geldzaken en wij zijn niet aanwezig, dan kunt u dit aangeven bij Jessica. Zij zorgt er voor dat wij – buiten de Ouderkamer om – contact met u opnemen om uw gezin te helpen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het betalen van de schoolkosten van uw kinderen (laptop, fiets, ouderbijdrage), of het sporten (voetbal, dansen).

Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten!

Zoals u kunt lezen bestaat de Ouderkamer uit een groep enthousiaste mensen die u met open armen gaan ontvangen. En samen met u – de ouders/verzorgers – ‘de schakel tussen school en ouders’ gaat vormen en de betrokkenheid van de buurt gaat vergroten.

Dus zet u het alvast in uw agenda?
Vanaf 30 september – iedere donderdagochtend – inloop vanaf 08:30 – Ouderkamer op Het Kompas!

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.